nedjelja, 16. lipnja 2013.

Kućni tretmani

Uporaba biljaka stara je kao i čovjek, a liječenje biljem najstariji je oblik medicine, u nekim dijelovima svijeta još uvijek najvažniji. Jer biljke su moćni lijekovi. Pogrešna uporaba bilja može biti štetna.


Zbog moguće alergijske reakcije najprije treba iskušati malu količinu, jer ono što nekome koristi, drugome može štetiti. Tako da najprije na ruci isprobajte napravljeni materijal, u slučaju crvenila, svrbeža ili drugih iritacija NE stavljajte na lice ili drugo željeno mjesto. Ukoliko ste već stavili na željeno mjesto, a dobili ste iritaciju odmah isperite sa mlakom vodom.

Vaš dom može postati pravo malo carstvo izrade kozmetike. Treba malo znanja, mašte i naravno kreativnosti. Ne trebate biti stručnjak i poznavatelj biljaka. Samo dobre volje i kreativnosti zapravo je sve što trebate. :)






 Već je i poznata kraljica Kleopatra znala da kupka
 ne služi samo za čišćenje tijela nego
 da je i oaza ljepote.






Prirodni dodaci poput meda i mlijeka njeguju našu kožu.

Pomiješajte:
- 100ml slatkog vrhnja
- šalicu meda
- 10 kapi eteričnog ulja naranče

Mješavinu ulijte u toplu vodu i opustite se u kadi. Već nakon 20min vaša koža će biti baršunasto meka.
(u offertissimi možete naći jako povoljne posudice za kućne tretmane)


Kod većine je njega usana zaostavljena, uglavnom se svi samo mažemo raznim mazalicama. Ali i koža na usnama ponekad treba jedan blagi piling. Uglavnom smo svi ponekad imali ispucale i suhe usne. Koža na usnama je osjetljiva tako da se lako može oštetiti na suncu i vjetru,a ponekad i teškim ruževima. Cilj je ukloniti odumrle stanice, evo jedan jednostavan moj receptić za neodoljive meke usne. ;)



U malenu posudicu pomiješajte:
- 1 žičicu šećera
- 1 žličicu meda
- 1 žličicu maslinovog ulja

Usne natopite toplom vodom i mješavinu lagano kružnim pokretima utrljajte na usne. Kada ste to napravili isperite sa vodom. Usne će biti puno mekše,a i spremne na šminkanje.

Maske su prepune aktivnih tvari koje prodiru duboko u epidermu, osvježavajući kožu i dodatno je hrane, što vam za rezultate daje mnogo ljepšu i sjajniju kožu.

Ovaj moj receptić je isto jednostavan, a osvježiti će vam kožu. Sve dobne skupine je mogu stavit. Banane su iznimno hranjive, a obiluju i vitaminima A, B i E,te mineralima poput cinka, željeza, magnezija i kalija.



U posudicu pomiješajte:
- 1 bananu
- 1 jogurt
- 1 žlicu meda

Na vlažno lice, može vrat i dekolte nanesite masku i držite je 15-20 minuta. Potom isperite sa vodom. Lice će vam biti mnogo svježije, a nakon maske nanesite još hidratantnu kremu.


Zeleni čaj možete koristiti ako imate pustule tj. prištiće. Skuhajte vodu, stavite zeleni čaj, pustite da se ohladi. I na prištiće lagano tapkajte. Zeleni čaj ima protuupalna svojstva i bogat je antioksidansima te poboljšava tonus kože.




Ove mješavine možete držati u malenim 
plastičnim posudicama u frižideru, ali moram napomenuti
da ih morate iskoristiti u roku od 2 dana zbog mogućnosti
nakupljanja bakterija. Tako da ih iskoristite u  kratkom roku. :)

Radite li vi neke svoje kućne tretmane? Hoćete li isprobati neke od ovih? 












2 komentara: