subota, 15. lipnja 2013.

Prirodno i organsko


Ulaskom u ovo desetljeće sve više žena se okreće prirodnoj i organskoj  kozmetici. Naš način života je postao ubrzan tako da naš organizma doživljava puno stresa, a pogotovo koža koja zbog pojačanog djelovanja hormona tkz. usisava sve što mi nanesemo na sebe. Pa onda ujedno i nije sasvim svejedno što ćemo mi staviti na sebe.


"Ne možete li neki proizvod pojesti ne stavljajte ga niti na kožu." Ovog osnovnog principa drže se svi proizvođači organske i prirodne kozmetike koja polako, ali sigurno sve više pronalazi mjesta na policama naših kupaonica. ( više o štetnim sastojcima u kozmetici u idućem postu)

Postoje više načina života, čini mi se da se sve više ljudi okreće zdravom načinu života tj. ishrani, a što je sa kometikom? Da li kada kupite neki proizvod pogledate sastav toga proizvoda?
Danas postoje brojni preparati za njegu kože i mnogi nas proizvođači uvjeravaju kako su upravo oni idealni za našu kožu.

Prirodna ili bio-kozmetika treba zadovoljiti mnogo strože standarde od onih koji se odnose na tradicionalne kozmetičke proizvode. Ti standardi garantiraju brigu za okoliš, ne testiranju na životinjama i stavljaju naglasak na prirodne sastojke vrhunske ekološke kvalitete.

Razlika između prirodnog i organskog...

Organska kozmetika je napravljena na način da poštuje okoliš. Organsko je uzgojeno bez pesticida i otrovnih sastojaka, u tlu koje također organsko bez umjetnih kemijskih spojeva. Organski kozmetički proizvod mora biti usklađen sa strožim propisima od onih koji reguliraju proizvodnju uobičajenih kozmetičkih proizvoda. Ti propisi jamče poštovanje okoliša u cjelokupnom proizvodnom procesu, poštovanje kupca, te pozitivan naglasak na prirodne izvore.

Jedna indijska poslovica kaže, ujedno i moja najdraža : " U biljkama se može naći sva moć ovog svijeta. Onaj koji spozna njihova tajna svojstva postaje svemoćan!"






Nema komentara:

Objavi komentar