subota, 15. lipnja 2013.

Njega lica uz Oriflame Patchouli & Ylang Ylang

Ovo ovdje su tkz. zlatna pravila kojih bi se trebali SVI pridržavati i steknuti nekakvu rutinu!

 1. Ne dirajte i ne stišćite prištiće: tako se šire mikroorganizmi, a stanje nepravilnosti se pogoršava.
2. Dobro se osjećati: stres, tjeskoba i nespavanje mogu potaknuti prekomjerni nastanak sebuma i posljedično nastanak nepravilnosti. Zdrav način života je ključ do uspjeha.
3. Uravnotežena prehrana: Uravnotežena prehrana je ključna za zdravlje cjelokupnog organizma.
4. Prestanite pušiti: osim što šteti zdravlju, utječe i na povećanje slobodnih radikala koji mogu potaknuti nastanak nepravilnosti.
5. Prilagođena zaštita od sunca: UV-zrake početno smanjuju nepravilnosti, ali dugoročno pak uzrokuju nakupljanje slobodnih radikala i zadebljavanje kože te ponovni nastanak problema.
6. Pravilna i redovita uporaba kozmetike (čišćenje + njega): samo pravilnom rutinom smanjit ćete nepravilnosti i spriječiti nastanak novih.
7. Pravilna rutina: ujutro i navečer očistite lice primjerenim proizvodom koja nudi blag učinak pilinga i regulira proizvodnju sebuma. Proizvod bi trebao biti namijenjen osjetljivoj koži.
8. Primjerena hidratantna njega: njega bi trebala biti nemasna, nekomedogena, ispitana pod dermatološkim nadzorom i primjerena za osjetljivu kožu.
9. Koristite nekomedogene pudere: takvi proizvodi neće uzrokovati nastanak mitesera. Savjetujem proizvode prilagođene osjetljivoj koži lagane teksture uz koju koža diše.
10. Dugotrajni problemi s nepravilnostima: u tom se slučaju obratite dermatologu!


Moja rutina se trenutno bazira na Oriflame-ovim prirodnim proizvodima, a to je kolekcija Pure nature sredstvo za čišćenje lica, maska i krema za lice s ekstraktom pačulija i ylang ylanga.



Sredstvo za čišćenje lica upotrebljavam kada skidam šminku i ostale nečistoće koje su se nakupile na mome licu. 

Sredstvo dolazi u plastičnoj ambalaži sa cvjetnim uzorkom u
 količini od 150ml. Rok trajanja je 12 mjeseci, 
što vam je sasvim dovoljno da ga iskoristite. Možete ga koristiti ujutro i navečer kako bi uklonili svu nečistoću. Zaista je nježan i koža je poslije korištenja glatka. Miris je sasvim ugodan, lako ga je dozirati.  
Cijena je 45kn, a trenutno je na akciji od 29,90kn.

Popis sastojaka: 
AQUA, OLUS OIL, PROPYLENE GLYCOL, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, PHENOXYETHANOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, CARBOMER, PARFUM, DISODIUM EDTA, METHYLPARABEN, SODIUM HYDROXIDE, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, POGOSTEMON CABLIN OIL, CANANGA ODORATA EXTRACT, CITRIC ACID, CI 19140, CI 14700




Maska za lice za dubinsku hidrataciju. nanosi se na očišćenu kožu lica, a može i vrata. Držati 10 minuta pa potom isprati hladnijom vodom kako bi zatvorili pore. Maske su  namijenjene za zatvaranja pora
Maska dolazi u plastičnoj ambalaži od 50ml. Rok trajanja je 12mj. Možete ju nanositi sa rukama, ali i sa kistom. Cijena je 39kn, trenutno na akciji od 17,90kn.









Nakon očišćene kože na lice nanosim laganu i hranjivu kremu za lice. Koža je poslije nanošenja hidratizirana,i glatka. Krema također dolazi u plastičnoj ambalaži od 75ml, rok trajanja je 12mj.

Cijena je 45kn, a trenutno je na akciji od 19,90kn.

Popis sastojaka: AQUA, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, BUTYLENE GLYCOL, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, STEARIC ACID, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, CARBOMER, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONE, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, ISOPROPYL MYRISTATE, POGOSTEMON CABLIN OIL, CANANGA ODORATA EXTRACT, LINALOOL, CI 19140, CI 14700

 Cijela kolekcija mi nije izazvala nikako crvenilo niti druge iritacije. Odlično mi je hidratizirala kožu. :)

Za kraj posta nekoliko zanimljivosti. ;)

 Znate li da na 1cm² mobilnoga uređaja postoje 25 000 bakterija!!

Najveći organ u tijelu je koža. Odraslog čovjeka pokriva oko 1.9 m2. Koža se konstantno obnavlja, u životu prosječne osobe, oko 18kg kože će biti odbačeno i zamjenjeno novom.


Vlas mjesečno naraste od 1 do 1,2 centimetra. Gotovo je nemoguće utjecati na rast kose izvana sa raznim preparatima,  jer je potrebna dodatna prehrana bogata vitaminima za organizam.  Prehrana će pomoći da se vlasište obnovi i zadrži svoj životni ciklus. 

Adekvatan unos vode pomoći će u otklanjanju otpadnih tvari i "čisti" kožu.

2 komentara:

  1. "Vlas dnevno naraste od 1 do 1,2 centimetara mjesečno. Gotovo je nemoguće utjecati na rast kose izvana." - ne kužim? dnevno pa mjesečno?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ops, ispravila sam.:) Mjesečno naraste 1 do 1,2cm ne dnevno.

    OdgovoriIzbriši